Heel verrassend is het niet meer, maar het feit dat Apple verschillende domeinnamen heeft geregistreerd die met auto’s te maken hebben, bevestigt dat het bedrijf aan een auto werkt. Ook Google heeft nieuwe domeinnamen vastgelegd.

Apple heeft de domeinnaam Apple.car vastgelegd en Google heeft Google.car geregistreerd. Ook de domeinnamen Apple.auto en Google.auto zijn geregistreerd. De strijd om de automarkt kent een lang voorspel want de verwachting is dat de meeste techgiganten hun auto’s pas in 2020 op de markt zullen brengen. Daarna zal de strijd echter hevig worden en zullen ook de traditionele autofabrikanten eraan moeten geloven.

De complete autoindustrie gaat op zijn kop en binnen enkele jaren zullen de elektrische zelfrijdende auto’s het straatbeeld gaat domineren. Wie er als winnaar uit de strijd gaat komen is onduidelijk. Tesla werkt er hard aan om de eerste te worden. Google is al jaren bezig met het ontwikkelen van de juiste technologie, maar lijkt nu in Ford de ideale partner gevonden te hebben om de voertuigkennis te leveren. Ford en Google zouden samen een bedrijf willen oprichten om een zelfrijdende auto te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Apple lijkt het vooralsnog zelf te gaan doen, al gaan er geruchten dat BMW een basismodel gaat leveren aan Apple dat vervolgens compleet wordt omgebouwd en ontworpen naar Apple’s maatstaven. Op die manier zou Apple wel het rijcomfort van een BMW kunnen bieden, maar wel zelf het voertuig kunnen ontwerpen. Spraakzaam zijn de techgiganten niet over hun plannen, dus voor nu is het een kwestie van afwachten.