1 min

Volgens de laatste geruchten zou Google overwegen om de applicatielijst uit Android te schrappen. Dat zou betekenen dat Android-apparaten voortaan alleen nog startschermen krijgen waar alle apps op staan. Huawei hanteert deze methode al jaren en ook LG stapt daar met zijn nieuwe software op over.

Volgens de geruchten zou Google zelf niet meer tevreden zijn over de applicatielijst. Het is daarnaast ook een extra handeling die gebruikers moeten uitvoeren om een app te vinden. Als Google inderdaad besluit om de applicatielijst te schrappen dan zal dat gebeuren in de volgende grote versie van Android. Dat zal Android N worden en de eerste betaversie verschijnt waarschijnlijk vlak voor de zomer. De definitieve versie schijnt dan pas aan het einde van het jaar.

Google zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten, dus het is moeilijk in te schatten of de geruchten kloppen. De volgende versie van Android wordt naar verwachting wel breder getrokken, Google zal Android geschikter gaan maken voor automotive en virtual reality.