2min

Het is schrikken deze maand voor de CEO van Intel, Brian Krzanich heeft ineens drie ontslagbrieven op zijn bureau liggen van drie topmensen binnen het bedrijf. Aicha Evans, Doug Davis en Kirk Skaugen verlaten de chipfabrikant nog deze maand. Alle drie de topmensen staan het hoofd van een businessunit van Intel.

Aicha Evans zou op 1 april al haar ontslagbrief hebben afgegeven bij de CEO van het bedrijf, Evans staat aan het hoofd van de Communication & Devices afdeling. De exacte reden van haar vertrek is niet duidelijk, maar zij was al 10 jaar werkzaam bij Intel en had pas een jaar de leiding over deze divisie. De mobiele chipdivisie is echter alles behalve succesvol voor Intel, een bedrijf als Qualcomm doet het veel beter. Daarnaast maken veel fabrikanten inmiddels hun eigen chips, waaronder Apple en Samsung. Intel heeft haar vertrek overigens nog bevestigd, maar Bloomberg weet het zeker.

Intel heeft in een e-mail aan het personeel wel het vertrek van Doug Davis en Kirk Skaugen bevestigd, Davis staat aan het hoofd van de Internet of Things-divisie van Intel en heeft besloten aan het einde van het jaar met pensioen te gaan. Kirk Skaugen staat aan het hoofd van Intel’s PC-divisie en hij verlaat het bedrijf voor "een volgende stap in zijn carrière".

Alles we alles op een rij zetten dan is Intel of een schoonmaak aan het houden onder de topmensen, of er is veel onvrede onder de topmensen waardoor ze allemaal vertrekken, maar de timing waarbij drie topmensen tegelijk vertrekken zorgt wel voor onrust, iets wat geen enkel beursgenoteerd bedrijf kan gebruiken.