Bronnen van Reuters melden dat de geplande fusie van Vodafone Nederland en Ziggo goedgekeurd gaat worden. De bedrijven willen samengaan om beter te kunnen concurreren met KPN. Dit maakten ze in februari bekend en sindsdien wordt er aan de fusie gewerkt.

Om die fusie mogelijk te maken, moesten Vodafone en Ziggo concessies bieden aan de Europese mededingingsautoriteit. Dat zouden ze ook gedaan hebben, al is niet zeker wat er aangeboden is. Wel meldt Reuters hierover dat het om relatief kleine concessies gaat. De grote vraag is of Ziggo zijn kabelnetwerk moet openstellen voor derden, iets wat de politiek in Den Haag graag ziet.

Uit de fusie zal het tweede grootste telecombedrijf in Nederland ontstaan. Ziggo is al de grootste kabelaanbieder en Vodafone is de tweede als het aankomt op de markt van mobiele netwerken. De uitspraak over de zaak staat gepland voor 3 augustus. Ziggo wil nog niet reageren op het gerucht.

"We reageren niet op speculatie. We bevinden ons in een constructieve dialoog met de Europese Commissie en zien de uitspraak vol vertrouwen tegemoet", aldus een woordvoerder tegenover Reuters.

Er is vrij weinig bekend over hoe de bedrijven er na de fusie uit zouden moeten komen te zien. Het kan bijvoorbeeld dat de twee bedrijven samen verder gaan onder de naam Ziggo. De voordelen zijn in elk geval groot: samen kunnen de bedrijven flink kosten besparen op hun netwerkactiviteiten, maar ook een beter gecombineerde aanbod bieden van vast en mobiel.