Het moest er onderhand wel van komen met de teruglopende verkopen van navigatieapparaten. TomTom heeft vandaag aangekondigd samen te gaan werken met Nvidia voor de productie van een navigatiesysteem, specifiek voor zelfrijdende auto’s. Daarmee spelen de bedrijven handig in op een nieuw opkomende markt.

Het is de bedoeling om het navigatiesysteem van TomTom, dat zo’n 120.000 kilometer aan wegen bevat, te koppelen aan de slimme Nvidia Drive systemen die ontwikkeld zijn voor zelfrijdende auto’s. De gecombineerde technologieën zouden moeten helpen bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Een belangrijk punt is namelijk dat de auto’s hun plek op de weg moeten kennen, waarbij de technologie van Nvidia, gecombineerd met die van TomTom handig van pas komen.

Het hoofd van TomToms afdeling die zich bezighoudt met zelfrijdende auto’s, Willem Strijbosch, vertelde als volgt over de samenwerking. “Het is een belangrijke stap voor TomTom. Door onze zeer precieze HD-kaarten te combineren met het zelfrijdende platform van Nvidia, kunnen we sneller nieuwe features naar autofabrikanten brengen en autonoom rijden daardoor sneller commercieel beschikbaar maken.

Nvidia was ooit vooral bekend om zijn grafische chips voor gamecomputers, maar werkt hard aan een diversificatie van zijn producten. Het bedrijf ontwikkelt nu onder meer processors voor systemen die grote hoeveelheden informatie tegelijk moeten verwerken; techniek die erg goed van pas komt bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.