Dat Apple niet vies is van een stukje design mag geen nieuws heten. Op zich best logisch dus dat het bedrijf het iconische Battersea Power Station in Londen als hoofdkwartier kiest. Wel opmerkelijk dat Apple hiervoor kiest ondanks de politieke situatie met de brexit voor de boeg. 

Mocht Battersea u bekend voorkomen dan kan dat kloppen: de voormalige elektriciteitscentrale figureerde op de cover van het Pink Floyd-album Animals. Inclusief een daar boven zwevende ballon in de vorm van een varken. De locatie staat echter al jaren leeg en is volledig vervallen. Het binnenwerk bestaat niet meer, maar inmiddels zijn er grootse plannen voor het gezichtsbepalende gebouw. Feitelijk staan nu zo ongeveer alleen de buitenmuren nog overeind, binnen moeten winkels, restaurants en kantoren verschijnen. Apple heeft maar liefst zes verdiepingen gereserveerd voor zijn beoogde toekomstige Britse hoofdkwartier. In totaal komen daar 1400 mensen te werken, met groeimogelijkheden naar 3000 werknemers.

Brexit

Opvallend nieuws eigenlijk, want als de Britten daadwerkelijk uit de Europese Unie stappen is een dergelijk groot kantoor voor alleen Engeland dan niet wat aan de grote kant? Of hoopt Apple dat de hele Brexit uiteindelijk toch niet doorgaat en er dan meteen een mooi Europees hoofdkwartier staat? Links- of rechtsom: de plek an sich past perfect bij een bedrijf dat zich op een bijzondere manier wil presenteren. Op deze pagina kunt u een render bekijken van hoe een en ander eruit moet komen te zien.