1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Samsung heeft het DMCA-systeem misbruikt om video’s te verwijderen op YouTube, het gaat om de video’s waarin GTA V is te zien met de speciale mod waarin de Note 7 als granaat gebruikt kan worden. Samsung vindt de video’s niet zo grappig en heeft besloten DMCA in te zetten om de video’s offline te halen. DMCA is echter bedoeld voor auteursrechtschendingen en daar is hier geen sprake van.

Het Amerikaanse kantoor van Samsung is verantwoordelijk voor het indienen van de DMCA-klachten over de video’s op YouTube en Google volgt DMCA-verzoeken altijd op, tenzij de uploader van de video bezwaar maakt, dan wordt er opnieuw naar de zaak gekeken en wordt er besloten of het DMCA-verzoek terecht is.

Het is voor Google een onmogelijke taak om alle DMCA-verzoeken op voorhand te bekijken en te beoordelen, daarvoor zijn het er simpelweg veel te veel. Samsung weet dit en maakt er nu misbruik van door flink wat verzoeken te doen om video’s waarin de spot wordt gedreven met de Note 7 te verwijderen. Hoeveel video’s Samsung precies heeft proberen te verwijderen is onduidelijk, maar dit kan alleen maar averechts werken.

Een video die eenmaal online staat is vrijwel niet meer offline te krijgen vandaag de dag. Door deze actie zullen veel gamers alleen maar meer interesse krijgen in de mod en nog meer video’s gaan uploaden. Daarnaast ligt het voor de hand dat Google de DMCA-verzoeken uiteindelijk toch gaat afkeuren.