1 min Security

Invallen van de recherche na “webcam-affaire”

Naar aanleiding van de "webcam-affaire" in Amsterdam, heeft de recherche in 2 steden invallen gedaan. Het is onbekend waar de invallen hebben plaatsgevonden. De affaire is ontstaan nadat er vorig jaar camera’s in een meisjesstudentenhuis werden ontdekt.

Invallen van de recherche na “webcam-affaire”Er werden computers met beeldbestanden, dvd’s en camera’s in beslag genomen tijden deze huiszoekingen. Volgens de politie waren de huiszoekingen niet verricht in studentenhuizen. Maar op wat voor locaties dat dan wel waren wilden ze niet zeggen. Ook werden er geen aanhoudingen verricht.

Het is nog steeds onduidelijk wie de camera’s heeft geplaatst, wel is er ontdekt dat ze in verbinding stonden met een naastgelegen woning. De webcams waren ontdekt door een bewoonster van de Amsterdamse studentenhuis die verstopt waren in hun kamers. De politie wou niet vertellen wat er met de beelden is gebeurd.

De politie verklaarde: "Het moge duidelijk zijn dat de gluurder iemand is uit een professioneel netwerk" De buit is nog niet bekeken door de politie. "Dat gaan we nu uiterst zorgvuldig doen" vertelde de woordvoeder van de politie. Zij sluiten niet uit aanhoudingen te verrichten in deze zaak.

Bron:Nu.nl