2min

CrowdStrike heeft groot vertrouwen in zijn Falcon Endpoint Protection (EPP) Complete. Zoveel vertrouwen dat het garantie van tot 1 miljoen dollar biedt om te compenseren bij eventuele kosten voor datalekken. Daarmee laat het bedrijf zien dat het niet zomaar iets claimt.

Gewoonlijk als er een datalek plaatsvindt, moeten bedrijven die slachtoffer worden hiervan, die problemen zelf op zien te lossen. Het kost hen ook geld, en ze moeten zelf zien te regelen dat ze na het datalek weer verder kunnen. Cyberverzekeringen zouden om die reden ook niet heel vreemd zijn: die dekken immers de kosten die gemaakt moeten worden om te herstellen van grootschalige datalekken.

Groot vertrouwen

CrowdStrike laat nu zien dat het vertrouwen heeft in zijn oplossingen. Het bedrijf garandeert tot 1 miljoen dollar, mochten een van de klanten van zijn endpoint security software slachtoffer zijn van een datalek. Dat lek moet dan wel voortkomen bijvoorbeeld een exploit in die software.

In zijn aankondiging stelt CrowdStrike dat klanten meer moeten kunnen vertrouwen op de bedrijven die hen beveiligingsproducten aanbieden. Dat kan volgens het bedrijf pas echt als er ook verantwoordelijkheid genomen wordt; precies wat het nu doet. Klanten die gebruik maken van de Falcon EPP Complete-software komen in aanmerking voor de gratis garantie.

De daadwerkelijke waarde daarvan hangt overigens wel af van de waarde van het abonnement. De dekking kan verder gebruikt worden om de kosten van een datalek op te vangen; denk aan de onderzoekskosten en de kosten die gemaakt worden om met het publiek te kunnen communiceren. Om dit zelf te kunnen betalen, heeft CrowdStrike een verzekering afgesloten bij de American International Group.