Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft zich niet al te lange tijd geleden gewaagd aan het maken van software voor de securitymarkt. McAfee is echter niet onder de indruk van Microsoft en haar securityproducten.

Volgens het digitale beveiligingsbedrijf McAfee weet de softwaregigant niet aan te bieden wat consumenten nodig hebben. McAfee voorzitter en CEO George Samenuk heeft dan ook geen slapeloze nachten als het gaat om de concurrentie, hij beschouwt McAfee’s Falcon beveiligingsdoftware namelijk helemaal niet als concurrentie voor zowel Windows Live OneCare als Norton 360.

Samenuk vind dat de consumenten en aanbieders niet beter wordt van van de concurrentie. "Microsoft heeft nog een hoop te leren. Neem bijvoorbeeld OneCare dat geen anti-spam en anti-phishing opties bevat en ook niet beschermt tegen identiteitsdiefstal", aldus de McAfee voorzitter.

Het lijkt Samenuk waarschijnlijk dat de minder bewuste computergebruiker dan ook voor Microsoft zal kiezen, terwijl de ietwat ervarene gebruiker verstandig genoeg is om te weten dat ze "complete bescherming" nodig hebben, aldus McAfee’s CEO.

En niet alleen thuisgebruikers doen er verstandig aan om Microsoft te vermijden. "Twee weken geleden kondigde Microsoft op één dag twintig nieuwe lekken aan. Ik weet niet zeker of bedrijven en overheden Microsoft hun beveiliging willen toevertrouwen als dit soort lekken elke maand aangekondigd worden," aldus Samenuk.