McAfee is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van haar nieuwe beveiligingssoftware, die momenteel nog schuilgaat onder de codenaam ‘Falcon’. De nieuwe software gaat de strijd aan met de nieuwe producten van Symantec en Microsoft.

Het was al de verwachting dat McAfee meer over Falcon bekend zou gaan maken, aangezien Microsoft deze week de anti-virusmarkt gaat betreden. Falcon is net als OneCare van Microsoft en Genesis van Symantec een alles-in-één pakket. Behalve beveiligin tegen spam, virussen en spyware is er ook beveiliging tegen phishing en rootkits. Verder is er een tool die het verlies van gegevens moet beperken, een tool om een draadloos netwerk te beveiligen en tools om de PC te tweaken.

"OneCare en Genesis worden neergezet als alles-in-één pakketten, waarin alles zit wat je nodig hebt. We hebben grondig onderzoek gedaan en met een hoop klanten gepraat en ontdekt dat ‘one size fits all’ niet altijd opgaat. McAfee biedt al sinds 1999 beveiliging als service en nu doen Microsoft en Symantec alsof ze met iets nieuws komen. Dankzij onze ervaringen hebben we een hoop nieuwe dingen kunnen leren, die we in het pakket gestopt hebben", aldus Marc Solomon van McAfee.

Net als OneCare en Genesis betalen mensen een jaarlijks terugkeren bedrag voor Falcon. Helaas heeft McAfee geen prijzen bekendgemaakt voor het pakket, maar de verwachting is dat het niet ver van de 49,95 dollar zal liggen die Microsoft voor OneCare vraagt.
Analisten zijn positief over Falcon. Volgens Chris Swenson, analist bij de NPD Group, is Falcon zeer geschikt om de concurrentie aan te gaan met OneCare en Symantec.