1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft de stoute schoenen aangetrokken, het heeft even moeten duren maar ze hebben het eindelijk door dat het verstandig is om de ‘vijand’ in huis te halen. Microsoft gaat elke keer weer de strijd aan met hackers op het moment dat er weer een nieuw besturingssysteem uitkomt. Nu doen ze het andersom, Microsoft nodigt een aantal hackers uit om hun nieuwe Windows Vista proberen te kraken.

De reden hiervan is om het nieuwe Vista zo veilig mogelijk te maken. Door de hackers zullen meteen veel mogelijke lekken tevoorschijn komen en er kan dan ook meteen een oplossing worden gezocht om dat tegen te gaan.

Microsoft wordt al tijden geplaagd met grote hoeveelheden beveiligings problemen in hun besturingssystemen die door Microsoft programmeurs over het hoofd zijn gezien. Om dat op te lossen kwam Microsoft regelmatig met de nodige updates. Wat op een gegeven moment zoveel is dat er maar een nieuwe versie uitkomt waar die patches al in zitten.

Doormiddel van de hackers probeert Microsoft dat soort problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Zodat de gebruiker minder last heeft van grote hoeveelheden patches en dergelijke. Niet alleen hackers worden uitgenodigd, ook mensen uit de softwarewereld mogen hun kennis over de opvolger van Windows XP laten gaan.