1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google gaat van gebruikers van Nest-apparaten eisen dat ze two-factor-authentication (2FA) gaan gebruiken. De beslissing moet volgens het bedrijf meer bescherming bieden voor Nest-accounts.

De invoering van 2FA zal in het voorjaar uitgerold worden voor klanten die zich nog niet hebben ingeschreven voor de optie. Google bleef gebruikers toestaan om aparte Nest-accounts te hebben, nadat het Nest in 2014 overnam. Tegelijkertijd werd er ondersteuning voor Google-accounts toegevoegd. Sommige klanten gebruiken dus hun Google-accounts met Nest-producten, terwijl anderen alleen Nest-accounts gebruiken.

“Een extra verdedigingslaag geeft je meer controle over je thuisapparaten op de lange termijn door ervoor te zorgen dat alleen vertrouwde mensen en apparaten ze kunnen gebruiken”, zei Cory Scott, hoofd beveiliging en privacy bij Nest. Scott voegde aan zijn verklaring toe dat de beste manier voor gebruikers om zich te beveiligen nog steeds migreren naar een Google-account is.

2FA vele malen veiliger

Gebruikers van Nest-camera’s zouden geen wachtwoorden moeten hergebruiken, maar dat gebeurt helaas nog vaak genoeg. 2FA gebruiken om toegang te krijgen voegt een beveiligingslaag toe die niet gemakkelijk wordt gecompromitteerd, of in ieder geval niet zo makkelijk als gebruikersgegevens die op straat liggen.

Eerder werden er al problemen opgemerkt met de Ring-deurbellen van Google, waarmee hackers gebruikers lastigvielen. Er werd onder meer geluid afgespeeld via de apparaten om mensen lastig te vallen. Buitgemaakte gegevens van gebruikers kunnen dus kortom door hackers nogal misbruikt worden, en de 2FA die nu verplicht wordt ingevoerd zet daar een flinke beperking op. Wat ons betreft dus een prima maatregel.