2min

Fortinet komt met een nieuwe appliance die deep neural networks inzet om cyberbedreigingen in minder dan een seconde te detecteren. De nieuwe appliance heet FortiAI en moet een aantal problemen van security-professionals oplossen.

De deep neural networks van FortiAI bootsen het werk van mensen na om complexe beslissingen te nemen. Dit door relevante cyberbedreigingen te analyseren. Naarmate de AI volwassener wordt, kan FortiAI de bescherming tegen bedreigingen gerichter aanpassen.

Problemen oplossen

De oplossing komt met het Virtual Security Analyst-onderdeel, welke de blootstellingstijd aan cyberbedreigingen moet laten afnemen. Hiervoor analyseert het bedreigingskenmerken voortdurend, zodat het een accuraat oordeel kan vellen.

Daarnaast richt Fortinet zich met de oplossing op organisaties met legacy security-processen en beperkt security-personeel. Zij hebben volgens Fortinet moeite alle meldingen handmatig te onderzoeken. Hierdoor neemt de reactietijd, en daarmee ook de kans op succesvolle campagne van een cybercrimineel, toe. De deep neural networks automatiseren bedreigingsanalyse, zodat in minder dan een seconde het complete traject van de bedreiging in kaart gebracht wordt.

Tot slot wil FortiAI het aantal false positives minimaliseren, aangezien security-teams nu belast worden met het onderscheiden van onterechte meldingen van terechte meldingen. De oplossing is in staat om nieuwe malware-functies te herkennen, door bedreigingsinformatie op maat aan te leveren. Op die manier kan FortiAI zich direct aanpassen aan nieuwe aanvallen en false positives tot een minimum beperken.

Met FortiAI wordt er dus kunstmatige intelligentie op locatie geboden, wat handig is voor organisaties met fysieke gescheiden netwerken. Het AI-model heeft geen internetconnectie nodig om zichzelf verder te ontwikkelen.

Het securitybedrijf zou onlangs een groot gebruikersevenement organiseren, maar besloot de conferentie wegens het coronavirus te annuleren. De aankondigingen gingen echter wel door, wat onder andere resulteerde in een nieuwe versie van besturingssysteem FortiOS en SD-WAN-device FortiGate 40F.