Onderzoekers van beveiligingsbedrijf Check Point Software Technology constateren een sterke toename in het aantal nepdomeinen voor Zoom sinds vorige week. Oplichters registreren massaal Zoom-gerelateerde domeinen om thuiswerkers op te lichten.

Door het coronavirus werken veel mensen vanuit huis, waardoor vergaderingen online moeten plaatsvinden. Zoom wordt daarvoor veel gebruikt door bedrijven en particulieren. Oplichters zien nu hun kans om via Zoom persoonlijke gegevens te stelen. Door phishingmails en berichten te versturen die leiden naar de nepdomeinen.

De onderzoekers melden dat er sinds januari 1700 nieuwe domeinen zijn geregistreerd met het woord ‘Zoom’. Een kwart van deze nieuwe domeinen werd in de afgelopen week geregistreerd. Veel van deze domeinen lijken erop gericht om gebruikers naar een nepversie van Zoom te leiden.

Eerder werden er ook al nep Zoom-apps gevonden. Deze software stelt hackers in staat ongeautoriseerde software op de telefoons van gebruikers te installeren en mogelijk ook gegevens te stelen.

Check Point Software Technology adviseert bedrijven die gebruik maken van de app om hun werknemers goede te instrueren over het gebruik van de software. Gebruikers moeten voorzichtig zijn met het klikken op links en niet zomaar bijlages openen.