1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Volgens de Duitse overheid zijn er computers besmet met een trojan die het draaien van spionage software mogelijk maakt. De trojan komt volgens Duitse veiligheidexperts van het Chinese leger.


De Duitse krant "Der Spiegel" meldt dat het zou gaan om computers van het Duitse ministerie van Wetenschap en Onderzoek, Buitelandse zaken en de computer van de bondskanselier. Deze zouden in mei al besmet zijn met de software. Uit een onderzoek van Duitse veiligheidsexperts blijkt dat de trojan afkomstig is van het Chinese leger. Het is nog onduidelijk hoeveel informatie er uitgelekt is door de software. Der Spiegel meldt dat niemand nog weet hoeveel en wat er al gevonden is.

In een verklaring van de Chinese overheid wordt gezegd dat het niet door het Chinese leger gedaan is, "De Chinese overheid veroordeelt en verbiedt alle criminele activiteiten die computernetwerken betreffen, inclusief hacken". Mogelijk is dat het Chinese leger heeft geprobeerd economische- of bedrijfsgegevens van de elektronische sector te verkrijgen. Wen Jiabao, premier van China, zegt dat China er alles aan zal doen om de hackers te pakken te krijgen.

De Duitse zender ZDF meldt dat bondskanselier Merkel, die op dit moment in China zit, het onderwerp ter sprake zal brengen bij de Chinese premier.