1 min

Secureworks heeft Delve overgenomen. Hiermee brengt Secureworks nieuwe vulnerability management-mogelijkheden naar zijn Red Cloak Platform.

Met de Delve-technologie wil de security-leverancier de bestaande Threat Detection en Response (TDR)-applicatie verder uitbreiden. De software krijgt hiervoor nieuwe mogelijkheden voor integratie, analytics en de gebruikservaring.

AI en machine learning

De overgenomen technologie helpt onderscheid te maken tussen de vele kwetsbaarheden die gebruikers tegenkomen op endpoints, binnen netwerkomgevingen en in cloudomgevingen. Hiermee krijgen zij inzicht in welke impact de kwetsbaarheden hebben op hun dagelijkse activiteiten.

Verder maakt het platform inzichtelijk in welke volgorde fixes en patches moeten worden uitgevoerd om deze impact zoveel mogelijk te beperken.

SaaS-platform

Delve biedt hiervoor een op SaaS gebaseerd vulnerability-platform. AI en machine learning worden ingezet om op basis van asset discovery geautomatiseerd lijsten van kwetsbaarheden te maken. Vervolgens helpt de technologie de securityproblemen te rangschikken. Dit moet beheerders helpen een planning op te stellen en beslissingen te nemen.

Secureworks en Delve verwachten dat de overname dit kwartaal nog zijn beslag krijgt. De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring van de diverse mededingingsautoriteiten.