1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een beveiligingsonderzoeker heeft zelf een onofficiële patch vrijgegeven. De patch dicht een gevaarlijk lek in Internet Explorer 7. Wanneer Microsoft met een officiële patch komt is niet bekend.

Het gaat om een lek waarvan Microsoft het bestaan lange tijd ontkende. Het lek bevindt zich in de Universal Resource Identifier. Microsoft gaf aan dat ontwikkelaars zelf hun software aan moesten passen. Een oplossing vanuit Microsoft zou namelijk voor problemen kunnen zorgen.

De beveiligingsonderzoeker genaamd "Hyperion" heeft nu zelf een patch gemaakt en deze online gezet. Microsoft heeft altijd het gebruik van onofficiële patches afgeraden, het gebruik is dus op eigen risico. Hyperion zelf zegt hierover "Deze patch is zwaar onder-getest en heeft geen enkele kwaliteitscontrole doorlopen. Wees dus zeer voorzichtig met installeren. Het is goed mogelijk dat deze patch het systeem onbruikbaar maakt. Als dit gebeurt, moet je in veilige modus herstarten, zodat je misschien de patch kunt verwijderen, of misschien ook niet."

De patch van 16KB is hier te downloaden.

Techzine is niet verantwoordelijk voor schade die deze patch kan veroorzaken. Gebruik is op eigen risico!