‘Vertrouwen in veiligheid cloudoplossingen groeit’

Abonneer je gratis op Techzine!

Een groeiend aantal bedrijven heeft het besluit genomen om gevoelige data naar de cloud te verplaatsen. Hybrid cloud-oplossingen worden echter ook nog breed ingezet.

Dit blijkt uit een rapport van beveiligingsbedrijf Trustwave, gebaseerd op onderzoek onder 966 IT-professionals. Van de respondenten vertelt 96 procent van plan te zijn om in de komende twee jaar gevoelige gegevens naar de cloud te verplaatsen. Ruim de helft zegt zelfs ‘zeer gevoelige gegevens’ in de cloud op te willen slaan.

Hybrid cloud nog steeds populair

Maar nog niet alle bedrijven durven de stap te zetten. Meer dan de helft van de respondenten vertelt gebruik te maken van een combinatie van lokale opslagoplossingen en de cloud. Slechts 17 procent geeft aan volledig afhankelijk te zijn van de cloud.

Vooral overheidsorganisaties slaan hun gegevens nog voor het grootste deel lokaal op. Degene die wel gebruikmaken van de cloud, zetten over het algemeen meerdere providers in, soms tot wel vijf tegelijk.

Angst voor beveiligingsrisico’s

Toch hebben de respondenten hun twijfels over de veiligheid van de cloudoplossingen. De meeste geven aan bang te zijn voor ransomeware-aanvallen en een ruime meerderheid vreest voor phishing en social engineering.

Tip: Legacy applicaties en infrastructuur migreren naar Nutanix