1 min

Tags in dit artikel

,

Het is hackers gelukt om de creditcardgegevens van 30.000 TelSell-klanten te ontfutselen. Dit is een half jaar geleden gebeurd, maar TelSell heeft haar klanten daar nooit over ingelicht. TelSell vond dit namelijk niet haar verantwoordelijkheid.

Het gaat om zo’n 15.000 creditcardgegevens van Visa-klanten en een kleine 16.000 creditcardgegevens van klanten van Mastercard. De diefstal vond in mei van dit jaar plaats, toen lukte het hackers om in het systeem van TelSell in te breken.

Als TelSell wel door had gegeven dat er creditcardgegevens gestolen waren, dan hadden klanten extra goed op kunnen letten op hun afschriften. Nu kwamen klanten er pas laat achter dat er iets niet klopte. Raadsman van TelSell zegt hierover: "Het is niet onze verantwoordelijkheid om te waarschuwen".

De getroffen creditcard-organisaties willen nu de schade verhalen op TelSell aangezien zij vinden dat ze de klanten hadden moeten waarschuwen om diefstal tegen te gaan. TelSell is het daar niet mee eens en stapt nu naar de rechtbank.