2min Security

Sophos biedt security voor Qualcomm Snapdragon 5G-devices

Sophos biedt security voor Qualcomm Snapdragon 5G-devices

Sophos breidt zijn Sophos Intercept X-platform uit naar op Qualcomm Snapdragon gebaseerde 5G-devices. Het gaat hierbij met name om laptops en pc’s.

De integratie betreft het intelligente Sophos Intercept X endpoint protectionplatform met het 8cv processor-platform van Qualcomm. Het 8cv processorplatform van de chipsetfabrikant bestaat uit een 7 nanometer CPU die speciaal is ontwikkeld voor op Windows 10 gebaseerde laptops en pc’s. De chipset maakt op basis van smartphonetechnologie 5G- en 4G-connectiviteit mogelijk, inclusief de bijbehorende prestaties en efficiency.

Geavanceerde beveiligingsopties

De integratie met Sophos Intercept X biedt voor deze laptops en pc’s onder meer geavanceerde beveiliging met behulp van op deep learning gebaseerde AI- en anti-ransomwarefunctionaliteit. Hiermee wil het ervoor zorgen dat de op Qualcomm Snapdragon-processors gebaseerde endpoints minder bedreigingen krijgen. Volgens Sophos moeten de laptops en pc’s eigenlijk als mobiele devices worden gezien. Mobiele devices krijgen in de ogen van de securityspecialist altijd minder bedreigingen.

Overige extra functionaliteit

Bovendien wordt er gebruikgemaakt van ‘connected standby’ voor een continue communicatie met andere devices. Deze technologie geeft securityonderzoekers de mogelijkheid om meer data te verzamelen over bedreigingen, zonder dat zij daarbij problemen krijgen met devices die offline zijn.

Daarnaast zorgt de integratie met het securityplatform ervoor dat het gebruik van AI via de Qualcomm AI Engine wordt versneld. Hiermee kan in realtime AI-afhankelijke software worden gecompileerd om devices sneller en energiezuiniger te laten draaien. Verder zorgt het platform er ook voor dat op hardware-niveau een ‘root van trust’ wordt gecreëerd om meer device en cryptografische integriteit te bewerkstelligen. Dit moet devices nog beter identificeerbaar maken.

Het Sophos Intercept X for Snapdragon-platforms moet in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen.

Tip: Sophos ziet gouden toekomst in Managed Services-model