3min Security

Palo Alto Networks lanceert antimalware-router voor thuiswerkers

Palo Alto Networks lanceert antimalware-router voor thuiswerkers

Palo Alto Networks heeft onlangs de draadloze mesh router Okyo Garde gelanceerd. Deze router met ingebouwde securityfunctionaliteit tegen malware richt zich specifiek op thuiswerkers. Hiermee moeten aanvallen op de thuisnetwerken van deze medewerkers worden voorkomen.

In een tijd dat steeds meer medewerkers op afstand vanuit huis werken, neemt de kwetsbaarheid van hun thuisnetwerken flink toe. Met de introductie van de Okyo Garde wil securityspcialist Palo Alto Networks bedrijven en hun medewerkers nu helpen deze gevaren te voorkomen.

Bedrijven kunnen de met uitgebreide zakelijke securityfunctionaliteit voorziene routers installeren op de thuiswerkplekken van medewerkers en deze aan de thuisnetwerken koppelen. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de verbindingen met de bedrijfsnetwerken streng beveiligd zijn. Daarnaast kunnen werknemers via de router ook een tweede wifi-netwerk opzetten voor privégebruik.

palo-alto-networks

Functionaliteit Okyo Garde

De Okyo Garde is voorzien van de laatste technologie voor het afslaan van de meeste soorten cyberaanvallen. De router detecteert automatisch wanneer medewerkers op een kwaadaardige link klikken en voorkomt dat kwaadaardige websites malware kunnen downloaden. Ook onderschept de Okyo Garde phishing-pogingen en biedt opties voor het blokkeren van aanvallen die het op de slimme thuisomgeving van medewerkers hebben voorzien. In het laatste geval zorgt de router er automatisch voor dat verbindingen met externe servers die misschien malware bevatten worden geblokkeerd.

De bij medewerkers geïnstalleerde routers kunnen verder op afstand worden beheerd via een mobiele applicatie. Deze applicatie verzorgt onder meer de configuratie settings en geeft schermwaarschuwingen bij securityincidenten. Bijvoorbeeld wanneer de router een geïnfecteerde printer ontdekt. De Okyo Garde heeft naast mesh-functionaliteit ook Wifi 6 en een 2,2 GHz quad-core processor aan boord.

Uitgebreide versie met Prisma Access

De Okyo Garde komt in twee smaken, een basisversie en een meer uitgebreide versie. De uitgebreide versie beschikt over nog meer security-functionaliteit door integratie met de Prisma Access-dienst van Palo Alto Networks. Prisma Access levert onder meer speciale functionaliteit voor het beveiligen van de netwerkverbindingen naar zakelijke applicaties. Het dataverkeer tussen de thuiswerker en deze applicaties wordt hierbij geheel versleuteld. Hierdoor worden niet-toegestane inlogpogingen voorkomen. Ook gebruikt Prisma Access machine learning voor aanbevelingen voor hoe de beveiliging nog meer kan worden verbeterd.

Security en dekking

De security router moet vooral een oplossing zijn voor kleinere bedrijven om hun medewerkers op afstand meer beveiligde omgevingen te bieden. Ook kan, volgens Palo Alto Networks, de router dit soort bedrijven helpen hun wifi-dekking – wanneer binnen het bedrijf zelf geïnstalleerd – verder te optimaliseren via de ingebouwde mesh-technologie. Op deze manier kunnen dan ook slecht gedekte delen van het betreffende bedrijf van goed functionerende wifi worden voorzien.

De standaardversie van de Okyo Garde wordt de komende maanden uitgebracht. De uitgebreide versie met Prisma Access wordt begin 2022 verwacht. Naast de devices biedt Palo Alto Networks ook nog technische ondersteuning voor het configureren en uitrollen van de devices.