1 min

Tags in dit artikel

, ,

Avast introduceert nieuwe securityfuncties tegen online oplichting en malwaredreigingen..

Avast One is een enkele endpoint-oplossing voor antivirus, VPN en dreigingsinformatie. Avast lanceert drie nieuwe modules: Email Guardian, Privacy Advisor en Online Safety Score.

Email Guardian blokkeert malware in emails. De Privacy Advisor informeert eindgebruikers met best practices. Online Safety Score beoordeelt het internetgedrag van gebruikers om bewustwording te creëren.

De modules worden meegeleverd met de nieuwste update. Heb je een Avast One-licentie, dan heb je toegang.

Vraag naar antivirus

Antivirussoftware blijft gewild. Avast One zette in 2021 bijna 1 miljard dollar om. De ontwikkelaar concurreert met aanbieders als McAfee en Bitdefender.

Onafhankelijk onderzoek van het AV-Test Institute wijst uit dat de software van Avast, Bitdefender en McAfee grotendeels dezelfde verdediging opleveren. Onlangs scoorde elke organisatie 6 van 10 punten voor prestaties, verdediging en gebruikersgemak.

Avast probeert zich te onderscheiding met een focus op phishing en fraude. De nieuwste update onderstreept de strategie. “Het tegengaan van oplichters was ons belangrijkste doel”, vertelt CPO Vita Santrucek over de lancering.

Tip: Hoe beveilig je de thuiswerkplek?