1 min

Tags in dit artikel

,

AVG beging vorige week een behoorlijke fout. Door een update van de gratis en betaalde virusscanner zag het namelijk in het essentiële Windows-bestand user32.dll een Trojaans paard. Hierdoor verwijderden veel gebruikers het .dll-bestand omdat zij dachten dat het kwaadaardig was met als gevolg dat de pc niet meer op wilden starten. Gelukkig kon het bestand nog worden teruggezet door gebruik te maken van de Windows-schijf. Vooral Windows XP-gebruikers werden getroffen.

De antivirusfabrikant liet weten oplossingen te zoeken om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen. Echter was het twee dagen later alweer raak. Ditmaal zag AVG malware in Adobes Flash, dat op meer dan negentig procent van alle pc’s geïnstalleerd staat. AVG heeft gebruikers die getroffen zijn door de eerste fout beloofd ze tegemoet te komen door gratis licenties uit te delen.

Techzine is in de peiling van deze week benieuwd of jij nog vertrouwen hebt in AVG, of je het überhaupt gebruikt en of je al eens eerder getroffen bent door false positives. Laat het weten door hieronder te stemmen.