AVG-gebruikers die getroffen zijn door een foute update van de antivirusfabrikant AVG Technologies, komen in aanmerking voor een gratis, eenjarige licentie van het product. Dit meldt Data News.

Een heleboel AVG-gebruikers hebben problemen ondervonden met hun computer omdat AVG het bestand user32.dll, een essentieel onderdeel van Windows, aanzag als malware. Hierdoor konden veel gebruikers hun pc niet meer opstarten.

Toen het probleem bij AVG bekend werd, gaf het onmiddellijk een verbeterde update uit, echter was het kwaad al geschied en zijn veel pc’s gecompromitteerd. Daarna verspreidde het nog eens reparatie-cd’s en herstelinstructies, maar toch hadden veel mensen extra hulp nodig en stapten ze naar de pc-fabrikant.

Nu biedt AVG nogmaals zijn excuses aan en geeft het AVG 7.5-gebruikers een eenjarige licentie voor het gelijkwaardige AVG 8.0. Getroffen gebruikers van AVG 8.0 krijgen een gratis licentieverlenging van één jaar. Gebruikers die met de gratis editie in de problemen kwamen, ontvangen AVG Anti-Virus 8.0 voor een jaar.

Vanaf 24 november zal het bedrijf contact opnemen met de getroffenen en wordt hen verteld hoe ze in aanmerking kunnen komen voor een nieuwe licentie. Ook heeft AVG laten weten bezig te zijn met een oplossing om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.