2min

Commvault maakt Metallic ThreatWise algemeen beschikbaar. De oplossing vindt zero-day dreigingen door aanvallers uit te lokken.

Sommige securityoplossingen zijn afhankelijk van threat intelligence. Grote securityleveranciers onderzoeken patronen in het gedrag van cybercriminelen, waarna software- en hardwareleveranciers de data in hun producten en firmware verwerken. Als gevolg zijn netwerk- endpoint- en cloud security-oplossingen in staat om onderscheid te maken tussen kwaadaardig verkeer en normaal verkeer.

Het model heeft zwakke plekken. Wanneer een cybercrimineel een nieuwe methode gebruikt kan het even duren voordat het patroon door securityleveranciers wordt herkend. In de tussentijd is de methode een blinde vlek voor securityoplossingen die op threat intelligence vertrouwen. Dergelijke dreigingen staan in de industrie bekend als zero days.

Metallic ThreatWise

Commvault werkte in de afgelopen tijd aan een oplossing voor het herkennen van zero days. Metallic ThreatWise is inmiddels algemeen beschikbaar. De oplossing rolt lokmiddelen uit om onbekende aanvallers in een IT-omgeving uit te lokken. Het systeem vindt dreigingen die om welke reden dan ook aan de neus van een organisatie voorbij zijn gegaan. Commvault noemt het proces ‘cyber deception’.

“Het is niet de vraag of een aanvaller binnenkomt, maar wanneer”, beschreef het bedrijf. “Cyber deception slaat twee vliegen in een klap. Ten eerste komen organisaties te weten of er een aanval wordt uitgevoerd. Ten tweede worden aanvallers vertraagd met een omleiding naar nepinfrastructuur.”

Van recovery naar preventie

ThreatWise is een grote stap voor Commvault. De organisatie staat bekend om back-up- en recovery-oplossingen, maar het nieuwe systeem valt in een andere categorie: prevention, detection and response. De meeste producten van Commvault helpen bij het herstellen van beschadigde of verloren data. ThreatWise helpt bij het voorkomen van beschadigde of verloren data.

“Dataherstel is belangrijk, maar dataherstel alleen is niet genoeg”, benadrukte Ranga Rajagopalan, Senior Vice President van Products bij Commvault. “Slechts een paar uur met een onopgemerkte aanvaller in de systemen kan catastrofaal zijn. Door ThreatWise te integreren in het Metallic SaaS-portfolio bieden we klanten een proactief systeem voor vroegtijdige waarschuwing. De oplossing onderschept bedreigingen voordat ze gevolgen hebben voor het bedrijf.”

Tip: Commvault scoort met Metallic: de eenvoud van backups