2min Security

LinkedIn lanceert securityfuncties om nepprofielen te verwijderen

LinkedIn lanceert securityfuncties om nepprofielen te verwijderen

LinkedIn probeert cybercriminelen tegen te gaan met een reeks nieuwe securityfuncties.

LinkedIn is het grootste zakelijke social media-platform ter wereld. De organisatie worstelt steeds vaker met nepprofielen en cybercriminelen. Door de aard van het platform kunnen gebruikers ten prooi vallen aan fraudeurs en hackers. LinkedIn heeft drie nieuwe functies geïntroduceerd om nepprofielen te verwijderen en gebruikers te helpen bij het voorkomen van aanvallen.

Securityfuncties LinkedIn

Vanwege de recente toename van cyberspionage, malware en financiële fraude voerde de organisatie securityprotocollen in om nepprofielen te verwijderen. De eerste nieuwe functie is de vereiste om een profiel te verifiëren met een werkmailaccount en mobiel nummer. Oplichters die hier geen toegang toe hebben vallen door de mand.

De tweede functie gebruikt AI om de profielfoto’s van accounts te verifiëren. “Ons nieuwe deep learning-model controleert profielfoto’s om te bepalen of de afbeelding AI-gegenereerd is”, aldus LinkedIn. “Het model gebruikt geavanceerde technologieën om beeldartefacten te detecteren die gerelateerd zijn aan AI-gebaseerde beeldgeneratie. De technologieën gebruiken geen gezichtsherkenning of andere biometrische analyses.”

Tot slot krijgen LinkedIn-gebruikers voortaan alerts over verdachte activiteit in hun inbox. De alerts worden door diverse gebeurtenissen getriggerd. Een voorbeeld is een persoon die een privégesprek van LinkedIn naar een externe website probeert te verplaatsen.

Digitaal landschap

Het huidige digitale landschap staat bol van de cybercriminelen en fraudeurs. Organisaties als LinkedIn scherpen de veiligheid van hun platforms aan naarmate het aantal cyberaanvallen toeneemt. De tijd leert of de nieuwe functies genoeg zijn.

Tip: Elon Musk ontslaat Twitter CEO en CFO na overname van 44 miljard euro