De actualiteit wordt tegenwoordig vaak aangezwengeld om nieuwe spamberichten mee op te stellen. Zo ook de dood van Michael Jackson. Er is een spambericht opgesteld waarin er verteld wordt dat er geheime songs vrijgekomen zijn van de popster.

Sophos heeft dit gisteren bekend gemaakt. Het beveiligingsbedrijf stelt dat er een e-mail rouleert waarin staat dat er geheime foto’s, songs en filmpjes zijn vrijgegeven van de overleden popster. Deze moesten echter geheim blijven, maar zijn nu toch uitgelekt. De mail lijkt afkomstig te zijn van een grote fansite van Jackson.

In de e-mail zit een bijlage, die de naam ‘Michael songs and pictures.zip’ draagt. Deze bijlage bevat echter alles behalve songs & pictures, maar bevat enkel een virus. Het advies van Sophos is om de bijlage niet te openen en de e-mail gewoon te verwijderen. Sophos vreest echter dat veel mensen de bijlage toch openen, omdat ze nieuwsgierig zijn. De dood van de popster was immers toch vrij plots.

Er is nog een variant van deze e-mail opgedoken. Deze variant linkt gebruikers naar een valse YouTube-website, waarna ze hun Flash-speler zogenaamd moeten updaten. De update bevat echter eveneens een virus. Beveiligingsbedrijven raden gebruikers aan om goed op te letten op de URL, voordat ze iets downloaden.