1 min Security

Bitwarden neemt Passwordless.dev over

Bitwarden neemt Passwordless.dev over

Bitwarden maakt de overname van Passwordless.dev bekend.

Bitwarden ontwikkelt een password manager waarmee gebruikers gevoelige inloggegevens veilig kunnen opslaan, delen en beheren. De oplossing van Passwordless.dev helpt developers bij het implementeren van wachtwoordloze inlogmethodes, oftewel passwordless.

Passwordless.dev maakt FIDO2 WebAuthn-functies toegankelijk voor developers, waaronder Face ID, vingerafdrukken en Windows Hello. Normaal vereist de implementatie van dergelijke functies veel expertise. Bitwarden stelt dat Passwordless.dev het werk vergemakkelijkt. “Wat vroeger weken duurde, kan nu in minuten worden bereikt”, aldus het bedrijf.

Bitwarden is van plan om de oplossing van Passwordless.dev in een bundel aan te bieden met zijn eigen password manager. Het bedrijf wil Passwordless.dev tot 31 maart gratis beschikbaar maken. Daarna worden sommige functies alleen verkrijgbaar voor betalende klanten.

Bitwarden en Passwordless.dev

Passwordless.dev begon als open-source project. Oprichter Anders Åberg had het doel om authenticatie toegankelijker te maken voor developers, wat op zijn beurt tot minder phishing-aanvallen en datalekken leidt.

“Klanten willen passwordless oplossingen die uniek zijn voor hun eindgebruikers, maar het bouwen van unieke ervaringen is tijdintensief”, aldus Åberg. “Bitwarden en Passwordless.dev gaan passwordless toegankelijker maken voor iedereen.”

Tip: Gaan passkeys het wachtwoord uitroeien?