1 min

Acronis heeft de Intel Threat Detection Technology in verschillende oplossingen geïntegreerd. Hiermee biedt deze securityleverancier met zijn platform een betere bescherming tegen nieuwe en meer ontwikkelde vormen van malware.

Volgens Acronis wordt malware steeds geavanceerder. Denk daarbij aan de snelle opkomst van zogenoemde polymorfische en fileless malware. Deze malware gebruikt vaak in-memory-aanvalspaden en is daardoor moeilijker te detecteren. Vooral omdat het scannen op deze bedreigingen veel meer rekenkracht van de processor vereist.

Offload naar geïntegreerde Intel GPU

Uit onderzoek van Acronis blijkt dat het gebruik van de Intel Threat Detection Technology (TDT) het detecteren van deze geavanceerde malware vereenvoudigt. De technologie helpt de securityoplossingen van Acronis rekenkracht vrij te maken tijdens het scannen van harde schijven en werkgeheugen. Hierdoor moeten de security-oplossingen betere en snellere systeemprestaties leveren.

De bewuste technologie zorgt ervoor dat de geheugenscanwerkzaamheden van de gebruikte processor naar de geïntegreerde Intel GPU worden verplaatst, en de CPU wordt ontlast. Wanneer de Acronis-oplossingen met deze technologie alle processen in het systeemgeheugen scannen, wordt hierdoor de werkcapaciteit van de betreffende processors tot 2.4 keer verlicht.

Meer efficiëntie in CPU-gebruik

Uiteindelijk levert dit meer efficiëntie en een lager CPU-gebruik op. Op deze manier kan de vrijgemaakte capaciteit van de CPU gebruikt worden voor productiveits- en kantooroplossingen van de eindgebruikers.

De Intel TDT is nu geïntegreerd in de Acronis Cyber Cloud-, Acronis Cyber Protect- en Acronis Cyber Protect Home Office-oplossingen van de securityleverancier.

Lees ook: Acronis vernieuwt Cyber Protect Cloud met EDR-functionaliteit