1 min

Microsoft geeft zijn automatische updatedienst Windows Autopatch nieuwe features. De functies bieden beheerders nieuwe alerts voor verlopen licenties en mogelijkheden de dienst tijdelijk ‘inactief’ te zetten.

Het vorig jaar gelanceerde Windows Autopatch automatiseert het (handmatig) updaten van patches voor devices voor beheerder. Microsoft voert hiermee patches automatisch door, zodat beheerders niet meer op iedere Patch Tuesday moeten wachten voor handmatige acties. Wel kunnen zij via de update-dienst zaken aanpassen of veranderingen doorvoeren.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe features richten zich vooral op de Tenant management blade. Deze tool waarschuwt beheerders voor uit te voeren acties voor het onderhoud van de algemene dienstverlening van Windows Autopatch.

Vanaf mei krijgen beheerders nu alerts over te vernieuwen of te vervangen toegangslicenties voor Windows Autopatch. Ook signaleren nieuwe alerts toegangsproblemen die de werking van de updatedienst verbieden.

Beheerders kunnen ook de Windows Autopatch-sectie van hun tenant op ‘inactief’ zetten als er geen acties moeten worden uitgevoerd. Dit heeft geen gevolgen voor de tenant. Wel moeten zij gewenste acties blijven uitvoeren om disruptie te voorkomen.

Previews

In preview komen er nu ook een aantal nieuwe features beschikbaar. Met Windows Autopatch Groups maken beheerders eigen sets van ‘deployment rings’. Hiermee zorgen zij ervoor dat alle devices compliant zijn en kan de uitrolvolgorde van patches worden bepaald.

Ook geven de Groups inzicht in update compliance, de status van patchuitrollen en welke updates verkeerd gaan. Verder krijgen beheerders ook herstelpolicies voor Windows Autopatch.

Lees ook: Windows Autopatch is beschikbaar, alternatief voor Patch Tuesday