2min

1Password heeft onlangs eindelijk extensies voor passkey’s voor verschillende browsers geïntroduceerd. Hierdoor kunnen gebruikers nu voortaan op websites inloggen zonder daarvoor zich constant te hoeven authenticeren.

Passkeys zijn sterk in opkomst en passwordbeheerspecialist 1Password speelt hierop in door deze functionaliteit nu ook voor diverse browsers mogelijk te maken. Met de nu, nog in bèta, geïntroduceerde extensies lost de specialist de belofte in die het al sinds vorig jaar hierover deed.

Met passkeys hoeven eindgebruikers niet overal meer hun inloggegevens of wachtwoorden in te voeren. Hiervoor gebruiken zij een geauthenticeerde toegang die op hun device wordt genereerd en bewaard. Deze toegang wordt daarbij extra beveiligd door een alternatieve authenticatiemethode als bijvoorbeeld biometrische gegevens als een vingerafdruk of gezichtsherkenning of een specifieke pincode.

Functionaliteit 1Password

1Password biedt nu ook deze functionaliteit. Gebruikers kunnen hiermee een website bezoeken die passkeys ondersteunt of één vinden in de directory van de inlogspecialist. De extensie laat gebruikers weten dat de betreffende website passkeys ondersteunt en helpt hen bij het aanmaken ervan. Wanneer een passkey is gegenereerd, is het vanaf dat moment bruikbaar voor de betreffende website.

Verschillende browsers en besturingssystemen

Er zijn nu beschikbare extensies voor de Chrome-, Firefox-, Edge-, Brave- en Safari-browsers. Daarnaast ondersteunen de extensies de besturingssystemen MacOS, iOS, Windows en Android.

De ondersteuning van de verschillende besturingssystemen moet het gebruikers mogelijk maken passkey’s te genereren, op te slaan, te delen, te verwijderen en te verplaatsen tussen verschillende 1Password-installaties.

Lees ook: Wat zijn Passkeys? Authenticatie zonder menselijke tussenkomst