2min Security

Fortinet lanceert Underlay- en Overlay-dienst voor SD-WAN

Fortinet lanceert Underlay- en Overlay-dienst voor SD-WAN

Fortinet breidt zijn aanbod uit met twee nieuwe SD-WAN-diensten. De Underlay Performance Monitoring Service en de oplossing Overlay-as-a-Service vormen de nieuwste oplossingen. De nieuwe diensten zijn beschikbaar vanaf het najaar van 2023.

De Underlay Performance Monitoring Service is ontwikkeld om IT-operatoren te helpen met het verbeteren van de operationele efficiëntie. De dienst geeft hierdoor een centraal overzicht in het Underlay Monitoring Dashboard, van het complete underlay-netwerk. Dat geeft snel inzicht in problemen en maakt het mogelijk het netwerkverkeer op basis van prioriteit in te delen.

De dienst wordt ondersteund door FortiManager en de database van FortiGuard, om het overzicht compleet te maken. Daarnaast komt de dienst met een Application Performance Scoring-functie, die alle aspecten van de gebruikerservaring voor applicaties meet. Problemen in het netwerk zullen ook onder deze functie te vinden zijn.

Overlay-as-a-Service

De oplossing Overlay-as-a-Service is er voor organisaties die te weinig budget hebben om uitgebreide technische expertise in huis te halen, maar wel kantoren hebben op meerdere locaties. De dienst maakt het namelijk mogelijk om bedrijfslocaties in een paar minuten op te zetten en verbindt de locaties onderling. De dienst bespaart kosten en tijd door volledig cloudgebaseerd te zijn en geen internet hosting of een speciale hub nodig te hebben.

De dienst is er ook voor bedrijven die thuiswerken ondersteunen. Het zet namelijk in op verdere automatisering van de integratie met FortiSASE, waardoor SD-WAN-knooppunten snel een verbinding kunnen maken met de points of presence van Fortinet SASE. Dit garandeert dat de online toegang veilig en privaat is.

Lees ook: Fortinet updatet single-vendor SASE-oplossing FortiSASE