2min

Als organisatie heb je steeds meer workloads en applicaties in de cloud draaien. Vaak ook in meerdere clouds. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zeker op het gebied van security. Daarnaast komt er vanuit Europa nieuwe regelgeving aan in de vorm van NIS2. Het aantal organisaties dat moet voldoen aan NIS2 is vele malen groter dan bij de voorganger. Hoe ga je om met cloud security en de aankomende NIS2 regelgeving? Dat staat centraal op Commvault Shift op 16 november in Hilvarenbeek.

Recent schreven we op Techzine al over de de staat van hybrid multi-cloud. Hierin werd duidelijk dat meer dan 90 procent van de organisaties in meer dan één cloud actief is. Het beheren van meerdere clouds is nog steeds een grote uitdaging. Laat staan het beveiligen van al die cloudomgevingen, dat is nog uitdagender.

Daarom is het goed dat hier meer aandacht voor komt. Commvault heeft met Shift een interessant event op poten gezet, waarin diverse experts aan het woord komen over de uitdaging van cloud security vandaag de dag. Zo komt Pieter Cobelens, Cybersecurity Expert en voormalig directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst, vertellen over cyber resilience en hoe met AI betere cybersecurity mogelijk is.

Ook komt Arjan Timmerman, onafhankelijk analist, vertellen over de nieuwe NIS2- en DORA-regelgeving. Daarna volgt er nog een rondetafel, waar Martijn Hoogesteeger aanschuift.

Tot slot is er aandacht voor Commvaults nieuwe platform dat binnenkort gelanceerd zal worden. Dit nieuwe platform met bijhorend partnerships en technische innovaties betekent de grootste vernieuwing van Commvaults aanbod sinds de lancering van de Metallic SaaS portefeuille in 2019. Naar eigen zeggen zal het bedrijf hiermee de focus binnen de branche verleggen van data protection naar cyber resilience. Experts en leiders binnen Commvault zoals Chief Product Officer Rajiv Kottomtharayil en VP of Engineering Parag Gokhale zijn aanwezig tijdens SHIFT om vertellen over de technische aspecten en de lange termijn visie rondom deze vernieuwing.

Wil je meer weten of ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan gratis in voor Commvault Shift in Hilvarenbeek.

Commodit shift: alles wat u moet weten over cloudgegevensbeveiliging is nu beschikbaar.

Commvault Shift is de opvolger van Commvault Connections, dat eerder dit jaar zeer succesvol was.