1 min

Fortinet heeft onlangs zijn generatieve AI-assistent Fortinet Advisor geïntroduceerd. Met deze tool kunnen bedrijven sneller cyberbedreigingen onderzoeken en tegengaan, zo beweert het bedrijf.

De nu uitgebrachte generatieve AI-assistent van Fortinet werkt nauw samen met andere securityoplossingen van de security- en netwerkspecialist.

Zo is integratie mogelijk met de SIEM-oplossing FortiSIEM en de SOAR-oplossing FortiSOAR. Door de integraties met deze specifieke oplossingen helpt Fortinet Advisor bedrijven met het analyseren van security-incidenten. Binnen zowel FortiSIEM als FortiSOAR zou de generatieve AI-assistent zorgen voor duidelijke samenvattingen, context en mogelijke inzichten in de impact van gedetecteerde bedreigingen op de organisatie. Verder kan de AI-tool ondersteuning bieden bij het bouwen van complexe onderzoeksvragen en het maken van efficiënte plannen voor het oplossen van gevonden bedreigingen.

Meer effectieve SecOps-teams

Uiteindelijk moet de tool helpen de benodigde tijdsduur voor het ontdekken en tegengaan van cyberdreigingen te beperken. Dit moet dan weer op zijn beurt de efficiency en effectiviteit van SecOps-teams bij het bestrijden van cybersecuritydreigingen en -incidenten verbeteren.

De generatieve AI-tool is niet de enige AI-oplossing en -toepassing die Fortinet zijn klanten biedt. In totaal biedt de security- en netwerkspecialist ongeveer 40 verschillende AI-oplossingen. Andere aanbieders van security-oplossingen nemen gelijkaardige stappen en integreren AI ook waar mogelijk.

Lees ook: Cisco laat AI-assistent helpen bij security