1 min Security

NinjaOne versterkt Bitdefender-integratie voor betere endpoint security

NinjaOne versterkt Bitdefender-integratie voor betere endpoint security

De integratie moet gebruikers van NinjaOne en Bitdefender nieuwe opties bieden voor geautomatiseerd endpointmanagement en endpointbescherming.

Hiervoor wordt NinjaOne gekoppeld met het Bitdefender GravityZone Platform. Dat laatste product biedt risicoanalyses om de bescherming van devices te regelen. Zo vallen onder het Bitdefender-platform endpoint detection and response (EDR), extended detection and response (XDR) en securityfuncties voor fysieke, virtuele en multicloud-omgevingen. Het levert context voor de detecties die het doet.

De integratie zorgt ervoor dat door GravityZone gedetecteerde bedreigingen worden doorgestuurd naar de console van NinjaOne. Securityteams kunnen daardoor direct de bedreiging aanpakken, zodat het reageren op de melding sneller verloopt. Daarnaast zal ‘one-click threat remediation’ aanwezig zijn in de NinjaOne-console. Dat wil zeggen, bedreigingen zijn direct te verwijderen en het herstel is direct te regelen. Deze functie moet het risico van datalekken en malware-infecties verminderen.

Door de samenwerking uit te breiden via een nieuwe integratie, moeten ook security en IT binnen bedrijven meer samenkomen. Hiervoor bieden NinjaOne en Bitdefender een optie voor het geautomatiseerd deployen van GravityZone middels NinjaOne-policies.

De nieuwe integratie is per direct beschikbaar. Onlangs maakte NinjaOne ook een versterkte samenwerking met CrowdStrike bekend. Ook deze samenwerking heeft betrekking op het versoepelen endpointbescherming.

Tip: Hoe NinjaOne endpoint management verandert