2min Security

Zscaler werkt samen met Google rond zero trust

Zscaler werkt samen met Google rond zero trust

Via een integratie met Chrome Enterprise krijgen bedrijven additionele beschermingsmogelijkheden rond geavanceerde dreigings- en databescherming in handen.

De nieuwe samenwerking is onthuld tijdens de Zenith Live-conferentie in Las Vegas. Doordat de producten nu beter samenwerken met het Zero Trust Exchange-platform, kan Zscaler signalen van Chrome Enterprise zoals apparaatstatus, gebruikersidentiteit en apparaatkenmerken benutten. Naast het verbeteren van de detectie van bedreigingen, kunnen bedrijven hierdoor betere besluiten nemen over toegangscontrole. Daarbovenop komt de optie dat toegang tot bedrijfsbronnen gelimiteerd is tot Chrome Enterprise-browsers. Dit biedt medewerkers en partners de flexibiliteit om via verschillende apparaten toegang te krijgen tot private applicaties, zowel on-premises als in de cloud.

Workspace en Security Operations

Zscaler gaat ook nauwer integreren met de productiviteitssuite Google Workspace. Zo zal Data Loss Prevention (DLP) helpen bij het voorkomen van de exfiltratie van gevoelige data uit Gmail, Google Drive, Sheets, Slides en Docs. Tenantrestricties en granulaire instance-controles helpen vervolgens bij het gescheiden houden van zakelijke- en persoonlijke gegevens, met verschillende niveaus van gebruikerstoegang tot Gmail. Bovendien stelt de integratie met de Google Drive Labels API bedrijven in staat labels toe te passen op bestanden voor classificatie- en databeschermingsdoeleinden.

Tot slot wordt nu ook Google Security Operations meer betrokken bij de Zero Trust Exchange. Security Operations, voorheen bekend als Chronicle, helpt securityprofessionals bij het detecteren en onderzoeken van cyberbedreigingen. De integratie met de Zero Trust Exchange betekent dat binnen de Security Console nieuwe data van Zscaler beschikbaar wordt. Daardoor hoeven securityprofessionals minder snel te switchen tussen de twee consoles, aangezien de informatie direct beschikbaar is.

Tip: Toename van bijna 60 procent aan phishingaanvallen