Een nieuw stukje malware dat zich richt op Android vermomt zich als een Google+-applicatie. De malware neemt telefoongesprekken op, terwijl er ook belgegevens, GPS-informatie en SMS-berichten worden opgeslagen.

De malware maakt gebruik van hetzelfde icoon als Google+ en gebruikt de naam ‘Google++’. In werkelijkheid is de malware een variant op ANDROIDOS_NICKISPY.A, wat bekend staat als serieuze malware.

De opgenomen gesprekken, belgegevens, GPS-informatie en SMS-berichten worden in de achtergrond verstuurd naar een server. Erger dan dat is dat de malware ook de mogelijk heeft om een inkomend gesprek te accepteren in de achtergrond, zodat de gebruiker niet eens merkt dat deze gebeld wordt, aangezien het inkomende gesprek niet wordt weergegeven op het scherm.

Vooralsnog is de Google++-applicatie niet in de Android Market verschenen. De applicatie is dan ook nog niet wijdverspreid, maar daar kan in de toekomst verandering in komen doordat de applicatie zich op het moment verspreidt door middel van een website.