LivingSocial, een website waarop dagelijks nieuwe aanbiedingen verschijnen, heeft gisteren laten weten dat het gehackt is. 50 miljoen accounts zijn mogelijk getroffen door de aanval.

Van deze 50 miljoen accounts zijn mogelijk namen, e-mailadressen, geboortedata en versleutelde wachtwoorden ingezien. De wachtwoorden zijn zeer lastig te ontsleutelen, want deze ook nog eens gesalt. De hacker heeft geen toegang gekregen tot de creditcardgegevens.

LivingSocial heeft in een e-mailbericht naar al zijn gebruikers laten weten dat iedereen zijn wachtwoord opnieuw moet instellen. Pas dan krijgen gebruikers weer toegang tot hun account.

Alle klanten van LivingSocial zijn getroffen door de hack, behalve diegene die wonen in Thailand, Maleisië, Indonesië of de Filipijnen. De website in die landen draait op een ander systeem dat niet getroffen is door de aanval.

Vanwege de aanval heeft LivingSocial besloten tijdelijk de telefonische helpdesk onbeschikbaar te maken. Iedereen met vragen over de hack en zijn persoonsgegevens is dus aangewezen op de website.

LivingSocial is enige tijd actief geweest in Nederland. In 2011 begon de site in enkele Nederlandse steden en breidde het even later zelf uit. Een jaar later hield de site er echter alweer mee op vanwege de zware concurrentie van Groupon en andere kortingssites.