1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple’s nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem iOS biedt de mogelijkheid om meldingen vanuit NL-Alert in te schakelen. De ondersteuning wordt zichtbaar wanneer gebruikers een nieuwe carrier update van hun provider geïnstalleerd hebben.

Standaard is de Noodmeldingen-functie in iOS 7 (review) niet ingeschakeld, gebruikers moeten dit zelf doen door de Instellingen-app te openen en dan naar de afdeling Berichtencentrum te gaan. Helemaal onderaan staat de optie Noodmelingen. Deze mogelijkheid was in bepaalde landen al langer beschikbaar. Minister Ivo Opstelten is verschillende keren met Apple in gesprek gegaan voor een uitbreiding naar Nederland en dat lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben.

NL-Alert stelt overheidsdiensten in staat om een bericht te versturen naar smartphones. Dat kan van pas komen bij het verstrekken van informatie bij noodsituaties.

Als je de optie om noodmeldingen in te schakelen nog niet ziet, heb je de carrier update nog niet geïnstalleerd. Dit doe je door de Instellingen-app te openen, naar de sectie Algemeen te gaan en dan op Info te drukken. Er verschijnt dan een melding dat er een nieuwe update beschikbaar is.

Veel Android-smartphones kunnen al overweg met NL-Alert. Het activeren van de noodmeldingen vereist doorgaans verschillende stappen, meer informatie hierover vind je per toestel op de website van de overheidsdienst. Windows Phone biedt momenteel nog geen ondersteuning.