1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

NL-Alert zal vandaag om 12 uur een nieuwe testronde houden, waarbij een proefbericht naar gebruikers wordt verzonden. Aan de hand van de test kunnen mensen bekijken of hun toestel goed is ingesteld, de overheid kan controleren hoe goed het gesteld is met het bereik van de dienst.

Het is de bedoeling dat NL-Alert wordt ingezet bij een noodsituatie, om omwonenden te informeren. Daarbij kan gedacht worden aan een grote brand of een overstroming. Via NL-Alert wordt een tekstbericht verzonden waarin informatie over de situatie wordt verstrekt.

Alle Nederlandse telecomproviders bieden ondersteuning voor NL-Alert, maar opmerkelijk genoeg niet op de 4G-frequentie. Mocht je vanmiddag dus geen bericht ontvangen, dan zou dat de meest voor de hand liggende reden zijn. In 2015 moet ook ondersteuning voor verspreiding via 4G in kannen en kruiken zijn.

Een deel van de mobiele telefoons is standaard geschikt voor de ontvangst van berichten van nooddiensten. Wil je weten of je de instellingen van je toestel zelf moet aanpassen, ga dan naar de NL-Alert instelhulp.