Het is mogelijk om online een cursus te volgen waarbij je alles leert over cybercriminaliteit. Bij de cursus leer je niet hoe je kunt voorkomen slachtoffer te worden, maar hoe je geld kunt stelen via de computer.

Volgens beveiligingsbedrijf RSA maken ervaringsdeskundigen cursussen die online gekocht kunnen worden. Met deze cursussen kan iedereen leren hoe je een cybercrimineel kunt worden. Voorheen was deze informatie ook al beschikbaar, maar dan meestal gratis via speciale fora. Inmiddels wordt het verspreiden van de informatie dus professioneler aangepakt.

Met verschillende cursussen kun je allerlei dingen leren over cybercriminaliteit. Voor een klein bedrag leer je bijvoorbeeld fraude te plegen met creditcards, hacken of online anoniem te blijven. Zo kost een les digitale sporen wissen 70 euro en kun je voor 37 euro een gevorderde les fraude creditcards nemen.

Volgens het RSA is er sprake van professionalisering van cybercriminelen. Via deze weg proberen cybercriminelen de ondergrondse online economie te stimuleren en nieuw talent aan te boren.