Op de blog van Google Chrome is aangekondigd dat de webbrowser Chrome een update krijgt waardoor wordt voorkomen dat bestanden worden gedownload die als malware zijn bestempeld.

Met de stijgende populariteit van Google’s webbrowser Chrome, stijgt ook het aantal kwaadaardige bestanden in de vorm van bijvoorbeeld malware. Met de nieuwe aangekondigde update voor Chrome wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer er een bestand wordt gedownload dat als malware bekendstaat.

Dergelijke bestanden zijn vaak verpakt in andere, op het oog onschuldig lijkende programma’s, zoals screensavers, video-plugins en zelfs bepaalde veiligheidsupdates. Door de update worden gebruikers gewaarschuwd indien het bestand kwaadaardige bedoelingen heeft.

Naast de aankondiging van deze extra bescherming in de update voor de Chome webbrowser, benadrukt Google de andere reeds bestaande maatregelen die al genomen zijn wat betreft online veiligheid, zoals het Safe Browsing en de mogelijkheid om de webbrowser te herstellen in de originele staat. Hoewel de nieuwste veiligheidsupdate reeds is aangekondigd, is nog niet bekendgemaakt wanneer deze zal verschijnen.