Microsoft brengt binnenkort Security Essentials 4.5 uit. Deze nieuwe versie van Microsoft’s beveiligingssoftware bevat onder meer een waarschuwing voor Windows XP-gebruikers. Security Essentials zal een gele balk tonen met daarin de melding dat het systeem mogelijk onbeschermd is als er gebruik wordt gemaakt van Windows XP. Microsoft zal deze melding tonen, na 8 april als de ondersteuning voor het besturingssysteem af loopt.

Microsoft doet er alles aan om gebruikers te informeren en bewust te maken van de potentiële gevaren van het gebruik van Windows XP na 8 april van dit jaar. Op die datum stopt Microsoft met de ondersteuning van deze versie van Windows en zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgegeven. Het 13 jaar oude besturingssysteem is simpelweg aan vervanging toe, maar Windows XP heeft nog steeds een marktaandeel van zo’n 30 procent.

Naast de waarschuwing die Microsoft via Security Essentials gaat verspreiden, gaat het ook pop-ups tonen binnen Windows XP om gebruikers te waarschuwen voor de mogelijke gevaren.

Recent is er een blog verschenen op Techzine, over de mogelijke gevaren van Windows XP.