Microsoft heeft een zogenaamde Windows Fix It uitgebracht om het lek in Internet Explorer, dat eerder deze week werd ontdekt, te dichten. Een automatische update met de volledige patch voor Internet Explorer volgt komende vrijdag.

Gisteren schreven we over het Duitse advies om Internet Explorer niet meer te gebruiken vanwege een groot beveiligingslek in de browser. Het probleem doet zich voor bij alle versies van Internet Explorer, met uitzondering van Internet Explorer 10. Inmiddels heeft Microsoft het probleem aangepakt.

Microsoft heeft een Windows Fix It uitgebracht om dit probleem direct op te lossen. De patch wordt vrijdag de 21e ook automatisch verspreid in een bundel van updates die een aantal verbeteringen qua beveiliging van Internet Explorer zal bevatten. Microsoft laat met nadruk weten dat het belangrijk is om deze update zo snel mogelijk te installeren.

Het beveiligingslek werd eerder deze week ontdekt en kan er voor zorgen dat beveiligingsprotocollen omzeild kunnen worden door middel van een Flash-animatie, waarna ongezien malware op de PC geïnstalleerd kan worden. Het gerucht gaat dat het Internet Explorer-lek aan het licht is gebracht door dezelfde groep die verantwoordelijk is voor de paniek rondom een Java-lek dat vorige maand wereldkundig werd gemaakt.

Ook Techzine raadt met klem aan om de fix direct te installeren, het lek in Internet Explorer wordt namelijk al misbruikt en kan vervelende gevolgen hebben.