2min

Opnieuw heeft een hacker toegeslagen en een persoon van naam weten te hacken. De privemail van de directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, James Clapper, is gehackt. Het zou gaan om dezelfde hacker als die eerder de e-mail van CIA-directeur John Brennen wist te hacken.

Vorig jaar werd de privemail van de CIA-directeur, John Brennen, gehackt en de e-mails werden vervolgens gepubliceerd door Wikileaks. Of dat nu ook gaat gebeuren is nog even afwachten, maar die kans achten wij vrij groot.

Het hacken van de privemail van de CIA-directeur was al een prestatie op zich, maar nu heeft de hacker de weg naar boven ingeslagen en heeft het de privemail van de directeur van alle Amerikaanse inlichtingendiensten weten te hacken. De volgende stap is ongetwijfeld het hacken van de privemail van president Obama.

Naast het hacken van de privemail zou de hackers ook toegang hebben weten te krijgen tot het thuisnetwerk van Clapper, de hackers zou namelijk het internetverkeer hebben afgevangen en de huistelefoon hebben doorgeschakeld naar een organisatie die opkomt voor de rechten van Palestijnen. In hoeverre dat ook klopt is niet helemaal duidelijk. Ook zou de e-mail van de vrouw van Clapper zijn gehackt.

De hack is inmiddels wel bevestigd door een woordvoerder van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Die stellen op de hoogte te zijn en de nodige maatregelen te hebben genomen. Verder wensen ze niet in te gaan op de hack zelf, wel dat het gaat om hackers die weten waar ze mee bezig zijn.

Hoe de hacker toegang heeft weten te krijgen tot de accounts van Clapper is nog onduidelijk. Bij de hack op CIA-directeur Brennen werd er misbruik gemaakt van de klantenservice van AOL. Daar deed de hacker zich voor als Brennen om zo persoonlijke gegevens te achterhalen die vervolgens konden worden gebruikt om het wachtwoord te achterhalen.