1 min

Het Pwn2Own-evenement heeft de afgelopen twee dagen flinke resultaten geboekt. Hackers slaagden erin om 20 onbekende beveiligingslekken te vinden in bekende browsersoftware. Dat heeft geresulteerd in een gedeeltelijke hack van de Google Chrome-browser en een volledige hack van Apple’s Safari en de Microsoft Edge-browser. Tussendoor werd de Adobe Flashplayer ook nog even gehackt.

Het jaarlijks terugekerende hackevenement Pwn2Own heeft weer goede resultaten behaald, in totaal werden er 20 nog onbekende beveiligingslekken gevonden en gingen alle populaire browsers voor de bijl. Het evenement wordt dit jaar gesponsord door Hewlett Packard Enterprise en Trend Micro, zij hebben gezamenlijk 500.000 dollar aan prijzengeld beschikbaar gesteld voor de hackers.

Op de eerste dag gingen Google Chrome en Apple’s Safari al voor de bijl. Gebruikers waren in staat om systeemrechten te verkrijgen als er een malafise-website werd bezocht. De poging op de eerste dag om Microsoft Edge te hacken is mislukt, maar op de tweede dag goedgemaakt, toen is Edge wel gehackt. Ook de Adobe Flashplayer werd uiteraard gehackt.

Voor het eerst werd er dit jaar voor gekozen om de Mozilla Firefox-browser niet op de lijst te zetten. De organisatie en de sponsoren wilde geen geld uitgeven aan Firefox omdat de browser te makkelijk te hacken zou zijn. Mozilla zou de afgelopen jaren een achterstand hebben opgelopen bij het ontwikkelen van nieuwe browserbeveiligingen en daardoor veel onveiliger zijn dan andere browsers.