2min

Tech Insider meldt dat Nest op dit moment werkt aan een versie van zijn Nest Cam die buitenshuis gebruikt kan worden. Om dat te realiseren gaat de huidige Nest Cam flink op de schop. Zo zal het ontwerp worden aangepast zodat de camera bestand is tegen de weerelementen.

Nest lijkt zijn portfolio dus te gaan uitbreiden met een camera voor buitenshuis. Op zich een prima uitbreiding, maar het bedrijf zal met meer moet komen, want tot op heden vallen de resultaten van Nest nog een beetje tegen. Iets wat moederbedrijf Google ook niet onder stoelen of banken steekt. Nest zou ook werken aan verschillende kleuren voor de Nest Thermostaat. Het apparaat zou ook beschikbaar moeten komen in het wit, met kleuraccenten aan de rand. Volgens Tech Insider betreft het een ”smaakvolle” update voor het bestaande product.

Sinds CEO en medeoprichter Tony Fadell vertrokken is, werkt Nest aan het herstellen van vertrouwen bij het publiek. Gisteren verscheen er nog een notitie online bij The Verge, waarin de huidige CEO Marwan Fawaz geruchten ontkracht dat het bedrijf te koop gezet wordt.

De buitencamera en de nieuwe kleuren voor de thermostaat zouden dit jaar nog uitgebracht moeten worden. Volgens Tech Insider zullen de grote nieuwe producten pas in 2017 gepland worden. ”Onze bronnen hebben niet verteld wat Nest precies gepland heeft, maar zeggen dat het een voor de hand liggend product voor in huis zal worden.”

Het gerucht is dat het gaat om producten voor beveiliging in huis, die in dezelfde categorie moeten vallen als de beveiligingscamera en rookmelder. Mogelijk moeten we dan denken aan bewegingssensoren en sensoren op deuren en ramen.