Abonneer je gratis op Techzine!

Sociale netwerken hebben betere beveiligingsmaatregelen nodig vergelijkbaar aan die van internet en e-mail. Deze conclusie trekt beveiliger Check Point uit hun gesimuleerde phishing aanval op de gebruikers van Facebook.

De simulatie is uitgevoerd op willekeurige gebruikers en geeft de noodzaak van beveiligingsmaatregelen voor sociale netwerken aan volgens Check Point. 71 van de 200 gebruikers die per mail zijn bereikt hebben op de link geklikt om de bijgevoegde website te bekijken, waar zogenaamd de nieuwste foto’s te vinden zouden zijn van een profiel waaraan zij waren gelinkt. In het geval dat de link leidde naar een phishing-site of een geïnfecteerde site zouden de gebruikers slachtoffer zijn geworden van phishing of hun computer zou geïnfecteerd zijn.

Gebruikers van sociale netwerken worden te snel slachtoffer van malware waarschuwt Check Point en ze adviseren alle gebruikers goed op te letten, hun gezond verstand te gebruiken en niet makkelijk vertrouwelijke informatie onbeveiligd op het web te zetten.