min

Tags in dit artikel

,

Vandaag heeft Twitter op zijn blog aangekondigd met ‘Twitter Places’ te komen. Hiermee wordt het mogelijk om een locatie op te geven bij een Tweet.

Twitter Places zorgt ervoor dat je weet waar een Tweet vandaan komt, neem als voorbeeld het WK. Komt de Tweet uit het stadion Bloemfontein of zit de Twitteraar gewoon thuis voor de buis de wedstrijd te volgen?
Je kunt Tweets ’taggen’ met specifieke plaatsen, waaronder alle WK stadions in Zuid-Afrika, maar het is ook mogelijk om een nieuwe locatie mee te geven. Zo kun je ook de Twitter locatie bekijken van een Tweet maar ook recente Tweets volgen van een opgegeven locatie.


De dienst is overigens nog niet overal beschikbaar, Twitter heeft aangegeven Twitter Places de komende week in 65 landen uit te rollen. Zodra het beschikbaar is zou er onder de Tweet-box een ‘Add your location’ oftewel ‘Geef locatie op’ link te vinden moeten zijn.

Twitter Places komt met de volgende features:

  • Foursquare en Gowalla integratie; Wanneer je op een Twitter Place klikt zie je standaard Tweets en check-ins van Foursquare en Gowalla;
  • API; API functionaliteit waarmee ontwikkelaars Twitter Places in applicaties kunnen integreren;
  • Ondersteuning voor meer browsers; Voeg je Tweet-locatie toe vanuit Safari, Internet Explorer, Chrome en Firefox.

Om Twitter Places mogelijk te maken heeft Twitter een samenwerking gesloten met TomTom en Localeze.
Momenteel is Twitter ook bezig om Twitter Places naar zijn mobiele applicaties te brengen waaronder Twitter voor de iPhone, Android en Blackberry.

Wil je precies weten hoe Twitter Places werkt? Kijk dan op de help-pagina van Twitter. Volg @geo voor geo-specifieke updates.